29-07-2011
Door: jenniferschuurmans
Blijf op de hoogte en volg Jennifer
30 Juli 2011 | Colombia, Bogotá
Volgens mij heb ik de datums een beetje door de war gehaald want het klopt namelijk niet. Het verslag van 27-07-2011 moest 28-07-2011 zijn.
Gisteren (dus 29-07-2011) ben ik naar het justitieel paleis gegaan. Het was een hele bijzondere ervaring om hier te mogen zijn. Ik heb hele mooie foto´s gemaakt. Ik ben niet in het huis van de president geweest omdat we niet met Aldemar de rondleiding hebben gedaan. Dat was wel heel jammer omdat ik een ander idee had van wat Hermes had verteld. Neftaly zei dat hij het ook heel jammer vond en dat hij er ook andere verwachtingen van had. Ik heb gezegd dat het niet erg was omdat ik het al bijzonder vond dat ik mee mocht en heb hem ook bedankt.
Aan het eind van de rondleiding zijn we alsnog naar Aldemar gegaan en hij is nog even meegeweest naar zaal (kan even de naam niet meer herinneren) maar deze zaal ziet vrijwel niemand van buitenaf, alleen maar op de televisie. Dus ja jullie kunnen wel indenken hoe ik me op dat moment voelde. En we zijn ook nog een ondergrondse tunnel doorgelopen. Deze tunnel werd vroeger gebruikt om slaven te transporteren. En nu wordt deze tunnel gebruikt uit veiligheid van de werknemers. Dus daar mag ook niemand zomaar lopen. Ge-wel-dig!!
Na afloop zijn we nog wat gaan eten in een pizzatent. Ik had een heerlijke pizza calsone (panzerotti).
Daarna ben ik met Hermes naar het centrum gelopen, een klein stukje met de bus en bij het goudmuseum heb ik de transmilenio gepakt en op naar huis. Ben om kwart voor zeven weer vertrokken om Jeannette op te halen van het vliegveld. Ik was er iets over zeven. Ik wist dat ze vertraging had maar toch voor de zekerheid op tijd daar zijn. Ik heb daar 2 uur gewacht en was heel blij toen ik haar zag aankomen. Nog net geen gat in de lucht. We hebben een taxi gepakt naar het appartement (hadden we nooit moeten doen, gewoon echt te erg opgelicht) hij heeft ons ook naar Parque 93 gebracht en dat alles voor: 100.000 pesos, ongeveer 50 euro. Te achtelijk voor woorden.
We hebben wel een hele leuke avond gehad, heerlijk gegeten bij Gato Negro. Alleen een beetje jammer dat een meneer dacht dat ie kon zingen... Dat was dus niet zo!! Het duurde gelukkig niet al te lang. We ging zo rond 0.00 uur weer terug naar huis. Om half 1 waren we thuis. Daar nog even gekletst en om half 4 besloten we toch maar om te gaan slapen.