Na een lange tijd... - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Jennifer Schuurmans - WaarBenJij.nu Na een lange tijd... - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Jennifer Schuurmans - WaarBenJij.nu

Na een lange tijd...

Door: Jennifer Schuurmans

Blijf op de hoogte en volg Jennifer

15 Mei 2012 | Colombia, Bogotá

Hallo allemaal,

Na een lange tijd laat ik weer wat van me horen.
Het is bijna een maand geleden dat ik wat heb geschreven maar ik heb dan ook niet heel veel bijzonders te vertellen. De laatste tijd ben ik veel thuis omdat mijn geld gewoonweg bijna op is. Ik nog wel wat meegemaakt.
Zoals koninginnedag heb ik hier kunnen vieren bij de Nederlandse Ambassade, dit was erg leuk om mee te maken. Dan zie je toch nog wat andere Nederlanders en ook Colombianen die wat met Nederland hebben. Het was een superfeest. Die zondag erop heb ik meegedaan aan een ciclovia. Een ciclovia is elke zondag. Dit betekent dat er een aantal wegen zijn afgesloten voor automobilisten en is alleen toegankelijk voor fietsers, skaters, hardlopers. Erg leuk om een keer meegemaakt te hebben, dat was sinds lange tijd dat ik op een fiets heb gezeten en ook was het mijn eerste keer op de fiets in Colombia.
Er was een hele oranjestoet.
Verder dus veel thuis gezeten.
Ik heb veel dingen geregeld voor mijn cedula met mijn Nederlandse naam. Ik heb het helemaal zelf gedaan en ben ook best trots op mezelf. Want dingen regelen in het Spaans is nog best wel lastig... Maar ja binnenkort ga ik mijn paspoort regelen. Zo kom ik makkelijk het land uit. Ik laat mijn Nederlandse paspoort zien en waarschijnlijk vragen ze ook of ik een Colombiaans paspoort heb en dan kan ik ja zeggen. Ze willen namelijk dat geadopteerden hun nationaliteit opvragen hier doormiddel van cedula en paspoort. Ik zou dat gister hebben gedaan alleen werd ik ziek en ik ben nog steeds ziek. Volgens mij heb ik weer virus opgelopen. Echt verschrikkelijk. Ik kan weer niet normaal eten. Pluspunt kilos gaan er weer af alhoewel het nu niet zo nodig is. Maar een paar kan nooit kwaad ;)
Nu gaf ik aan dat ik bijna geen geld meer heb. Op mijn betaalrekening niet meer. Want tot mijn verbazing heb ik een bedrag neergezet op mijn spaarrekening wat mij een brede smile gaf :) dus ik ben niet blut als ik terug kom, gelukkig :D :D
een hele geruststelling.

Dit was weer even een update.

Wat ik natuurlijk niet moet vergeten is dat ik heb besloten eerder terug te komen. Ik wilde eigenlijk eind mei terugkomen maar er waren helemaal geen vluchten meer in mei :( dus ik stap 2 juni het vliegtuig in. En dan ben ik 3 juni weer in Nederland. Ik kan niet wachten tot ik in het vliegtuig zit :D

xxx

• 15 Mei 2012 - 20:02

Tineke Niezen:

En toch voor die laatste weekjes susses en sterkte .
    En ik vind het fijn om je straks weer te zien.

• 16 Mei 2012 - 18:43

Jan Doornenbal:

Hoi Jennifer,
    welkom terug in Nederland!
    Groetjes van Jan en Anky Doornenbal.

• 17 Mei 2012 - 14:45

Andrèa:

Dank je wel dat ik heb mogen meegenieten van je verhalen en wie weet tot ooit eens!
    Misschien toch nog het Flevo??... Denk het niet he?
    XXX

• 17 Mei 2012 - 23:29

Jennifer Schuurmans:

Tineke: Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het ook weer fijn om jou te zien binnenkort :)

Jan en Anky:
    Wat leuk dat jullie weer even een berichtje sturen :) dankjewel en misschien tot binnenkort :)

Andréa:
    Ja natuurlijk :) echt superleuk dat je altijd trouw bent geweest :) en tuurlijk meeten we een keer :)

xxx

• 18 Mei 2012 - 20:48

Tijmen En Joke:

We hopen, dat de dagen snel gaan voor je. De herinneringen aan Colombia zal je wel lang met je mee dragen! Fijn dat je ook naar Nederland verlangt. Ik weet, dat je erg welkom bent bij mama en Mayerli.Geniet van de liefde van mama en je zus! Goeie reis en een dikke kus van Tijmen en Joke.xx