09-08-2011
Door: jenniferschuurmans
Blijf op de hoogte en volg Jennifer
09 Augustus 2011 | Colombia, Medellín
Wat was het een avontuur zeg!! Het bleek zo te zijn dat we zelf naar de plek van bestemming moesten gaan. Taxi, metro, bus. Helemaal naar het noorden de bergen in op 2400 meter.
Daar moesten we een trap op... Wat is dat heftig zeg, we hebben geen conditie, nou toen helemaal niet! Puffend en hijgend boven gekomen hebben we even liggen genieten van de omgeving en het uizicht. De moed weer opgepakt om verder te gaan en naar de mannen gestapt om ons te melden voor paraglyden. Ze waren erg enthousiast en we konden gelijk beginnen. We hebben allebei echt supergenoten van onze vlucht. Helaas voor Jeannette was de landing niet zo zachtjes... Gevolg: horloge kapot en een schram op de bovenarm... Maar verder gaat het goed ;-)
We hebben nog even staan praten met de piloot van Jeannette. En daarna zijn we naar beneden gegaan en onderwijl de foto´s bekeken en nog even nagenoten van al het moois. Beneden aangekomen hebben we wat gedronken en ook weer genoten van het mooie uitzicht. Toen zei Jeannette dat er een auto wegging en dat deze misschien wel naar Medellin zou kunnen gaan... Ik snel naar de auto gegaan en gevraagd of ze naar Medellin gingen en of we dan ook mee konden rijden. Dit kon, heel relaxt! Hij heeft ons zelfs afgezet bij het metrostation dichtbij ons hostel. Omgekleed en daarna hebben we wat geluncht. Toen door naar de botanische tuin waar we hadden afgesproken met Hans en Yasmin. Was mooi om te zien. Yasmin is naar huis gegaan en wij zijn met zijn drieen naar Plaza Botero gegaan en naar het oude centrum. Jemig wat een mensen zeg! En ze kunnen ons aanstaren! correctie Jeannette aanstaren!! Maar goed soms is het niet erg omdat sommige mannen hele mooie ogen hebben, dus kijken we terug :-D
In het oude centrum hebben we gegeten. Jeannette: bandeja con pollo, Hans: Sancocho con pollo, Jennifer: bandeja con res.
Nog even wat rondgelopen en gelachen om wat mannen omdat ze ons zo aantaren en ook omdat er zwervers rondlopen... Getsie!!
We kwamen een jongeman tegen van het leger en Hans hoorden dat we wel op de foto met hem wilden. Wij durfden het eigenlijk niet te vragen, en Hans wel. Dus we hebben een foto met een militair. Te grappig!
Terug naar het metrostation en Hans verliet de metro eerder om naar zijn huis te gaan. Wij zijn later uitgestapt en naar huis gelopen. Thuis aangekomen naar voetballen gekeken en gelukkig heeft Colombia weer gewonnen!! Yes yes yes!
En ja nu zitten we achter het internet driftig te typen om onze verhalen te delen met jullie!!
Morgen vertrekken we naar Manizales. 5 uur hier vandaan met de bus. Ik weet niet hoe het daar is met het internet. Maar dat zal wel goedkomen.
Lieve groeten
10 Augustus 2011 - 14:09
Andréa:
Ik geniet van de verhalen. Veel plezier nog samen!!!! -
10 Augustus 2011 - 14:54
Anja Dinkelman:
De botanische tuin is echt een kijkje waard he! Ook wij hebben dit bewonderd bij een temepratuur van rond de 40 o.
Wat een belevenissen allemaal. Fijn dat jullie zo genieten. Nog veel plezier gewenst.
groetjes,
Anja -
10 Augustus 2011 - 21:01
Marjolein:
Lieve meiden, heel veel plezier in Manizales. Geniet van jullie bustocht. Geweldig om met jullie mee te kunnen leven via mail.
Lieve groeten! -
11 Augustus 2011 - 01:04
Hans:
Kijk, zo kom je nog eens wat te weten.
Veel plezier jullie belhamels.