29-11-2011 - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Jennifer Schuurmans - WaarBenJij.nu 29-11-2011 - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Jennifer Schuurmans - WaarBenJij.nu

29-11-2011

Door: Jennifer Schuurmans

Blijf op de hoogte en volg Jennifer

02 December 2011 | Colombia, Bogotá

Vandaag naar CRAN geweest. In de ochtend heb ik even met de profesora staan praten na lange tijd. We stonden bij de kiosken en in een kiosk waren twee broertjes aan het spelen en ik zei is dat omdat ze zoveel ruzien? De laatste tijd ruzien de kinderen best wel veel en zo proberen ze de kinderen weer elkaar te respecteren. Dus ik zei dat vind ik echt heel mooi. En zij is echt wel iemand met een beetje een Nederlandse mentaliteit, daar hou ik van he, en dat heb ik ook tegen haar gezegd.
Daarna kwam er een vrouw langs en 16 kinderen waren heel enthousiast en ze zeiden dat ze gingen zingen. Geweldig!! Aankomende zaterdag is er een kerst concert en daar gaan de kinderen zingen. Zo schattig!! Echt waar ik wist niet dat het nog schattiger kon dan ik al had gezien. Ik ben erg benieuwd naar zaterdag.
Ik heb de nagels gelakt van de kinderen. En degene die zei dat het niet mocht heeft ook meegeholpen, dat was dan wel weer leuk. De kinderen zijn echt helemaal door het dolle heen. Zo leuk om te zien. Ik heb dan ook echt tig kinderen om me heen hangen.
Het leuke was ook dat er een nieuw meisje was gekomen en ik stelde me voor aan haar en ze vond me geloof ik een beetje raar omdat ik raar sprak. Dus ik begon maar gewoon wat vragen te stellen zodat het ijs een beetje breekt he. Een half uur later zit ze zowat op mn schoot. Zo leuk en schattig. Ik denk dat ze een jaar of 7/8 is.
De collega´s vinden het ook leuk dat ik met die kinderen zo bezig ben. Nagels lakken, haren stijlen en meedoen met de activiteiten. Ik word er zelf ook echt wel blij van.
Ik heb trouwens mijn eetpatroon aangepast ;) anders loopt het de spuigaten uit en dat wil ik niet... Dus ik zal niet meer zoveel over eten praten denk ik haha behalve als het natuurlijk over de McDonalds gaat ;)