20-12-2011 tot en met 22-12-2011 - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Jennifer Schuurmans - WaarBenJij.nu 20-12-2011 tot en met 22-12-2011 - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Jennifer Schuurmans - WaarBenJij.nu

20-12-2011 tot en met 22-12-2011

Door: Jennifer Schuurmans

Blijf op de hoogte en volg Jennifer

24 December 2011 | Colombia, Bogotá

Deze drie dagen stonden in het teken van novenas, kinderen, cadeautjes. Ik heb geholpen met de kinderen vermaken en ook op kantoor heb ik soms kunnen helpen. Het is nu zo dat Marleen heel veel op kantoor doe dus soms zit ik te niksen...
22-12-2011 heb ik tegen Cristina en Patricia gezegd dat ik ook voor kantoordingen ben. Want eerst deed ik dat altijd en nu opeens niet meer... Echt een beetje jammer. Ze vonden het fijn dat ik het gezegd heb tegen ze en ze zuden me voortaan ook voor dingen vragen.
Ik hoop dus weer wat kantoorwerk te gaan doen. En ook met de kinderen te vermaken want daar ben ik voor.

22-12-2011
was de aflsuiting van het jaar voor CRAN. Ik was uitgenodigd om naar het feest te komen. Het was bij Consuelo thuis. Ik ben samen met Patricia erheen gegaan. Cristina en een andere Patricia verlieten de auto eerder omdat ze andere afspraken hadden. We hebben zitten kletsen over van alles en nog wat. Echt leuk.
Aangekomen bij het feest waren er heel veel nieuwe mensen, alleen maar vrouwen. Dus ik dacht oh moet ik me nu voorstellen maar dat hoefde niet. Die vrouwen zijn voor een nieuw project. Zij hebben kinderen in huis, het zijn pleegkinderen, deze kinderen hebben in de oorlog geleefd als kindsoldaten. Bij de guerrilla, hetzij bij de FARC hetzij bij de paramilitares. Geen van beide is goed natuurlijk dus deze kinderen zijn uit de oorlog gehaald. En ik mag ook aan dit project bijdragen, dat heeft Gonzalo aan me gevraagd. Heel mooi om te doen. Wat ik ga doen weet ik nog niet.
Het feest zelf was erg gezellig. Ze hadden spelletjes georganiseerd. Bijvoorbeeld dat er een woord werd gezegd en er waren 4 groepen en 4 mensen van elke groep moesten een liedje zingen met dat enen woord. Was echt leuk. en ook wie de langste veter had. Ze kregen cadeaus.
We kregen ook eten. En het was: Lechona. Mama, Mayerli en Jeannette. Dit hebben jullie ook gezien op straat, weten jullie nog die dat ze op straat rijst met kip en varkensvlees verkopen? En dat zit dan in zo´n varken... Met het hoofd er nog op... Dat heb ik dus gegeten, alleen de rijst hoor. Het hoofd was gelukkig afgedekt. Het was echt lekker. En ook was er aguardiente met postobon (sinaasappel) lekkere combi.
We hebben nog met zn allen staan dansen.
Daarna ben ik met patricia mee richting de boyaca gegaan. Ik heb collega´s een hele fijne kerst gewenst. Ik heb een kerstpakket gekregen. Echt lief.
Patricia heeft me afgezet bij de Boyaca en ik heb daar een bus gepakt. Kerstpakket uitgepakt en foto´s van gemaakt op facebook te vinden.
Ben er heel blij mee.
En nu heb ik vakantie tot 4 januari. Dan mag ik weer beginnen.
Ik weet nog niet wat ik ga doen. Lekker niksen denk ik haha.
xxx