14-09-2011 - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Jennifer Schuurmans - WaarBenJij.nu 14-09-2011 - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Jennifer Schuurmans - WaarBenJij.nu

14-09-2011

Door: Jennifer Schuurmans

Blijf op de hoogte en volg Jennifer

16 September 2011 | Colombia, Bogotá

Vandaag in CRAN heb ik weer een leuke dag gehad. Ik heb wat met de studenten daar gekletst (heb ik gisteren ook mee zitten kletsen over stroopwafels) en geholpen om een opdracht te voldoen. Dit was erg vermoeiend omdat de kinderen van die ochtend nogal ondeugend waren en niet willen luisteren, Een hele uitdaging... Vereist heel veel geduld. Gelukkig heb dat wel. Maar het zat tegen het randje aan hoor...
Ik heb nog stroopwafels uitgedeeld die ik over had. Helaas zijn ze nu op. Heb wanhopig nieuwe nodig... Ga ze binnenkort maar bestellen. In CRAN zijn ze er helemaal gek van!!
In de middag waren kinderen een dans aan het oefenen voor de bazaar van aankomende zaterdag. Heel leuk om te zien. Ze dansen op de muziek van Shakira (Waka Waka) en ook een dans die de Cumbia heet. Nou als je iets schattigs wil zien... En het leuke is dat sommige kinderen al de bewegingen hebben met de heupen... Het zit in het bloed he ;-)
Ik heb Silvia geholpen met de producten tellen die in het winkeltje staan. Iedereen is druk met de voorbereidingen van Zaterdag. Het thema van de bazaar is dromen. Leuk onderwerp. Ik zal zeker foto´s gaan maken en ik denk ook een filmpje van de dansjes.
Na werktijd ben ik weer meegeweest naar Silvia´s place. Spaans geleerd, het valt allemaal best mee (lees niet) want je hebt natuurlijk de werkwoorden in tegenwoordige tijd, verleden tijd, en toekomst... Hoe ga ik dit allemaal in mn hoofd prenten?
Heb heerlijk gegeten bij haar. Haar oma kan echt heerlijk koken. Dinsdag was het lasagne, en deze dag was het rijst, vlees, worteltaart en aardappelpuree. De combinatie is echt te idioot maar oh zo lekker!! En als dessert hadden we een overheerlijke taart. Gewoon bij de bakker gehaald maar het was allemaal met liefde geserveerd en dat proefde ik ook echt!!
Om 7 uur ging ik weer weg. Silvia is erg bezorgd en zegt dat ik mijn tas niet mag open maken in de bus, niet mag telefoneren en mijn geld in mijn broekzak moet bewaren. Echt heel lief van haar. En ik zal me er aan houden!!

Met Nubia een leuke serie zitten kijken, erg gelachen. Los hombres prefieren las brutas. De mannen hebben liever domme vrouwen. Te grappig!! Ik begreep er ook veel van , dus dat is dan ook weer leuk.
Ik lag om 23.00 uur in mn bedje.

xxx