03-12-2011 - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Jennifer Schuurmans - WaarBenJij.nu 03-12-2011 - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Jennifer Schuurmans - WaarBenJij.nu

03-12-2011

Door: Jennifer Schuurmans

Blijf op de hoogte en volg Jennifer

04 December 2011 | Colombia, Bogotá

Ik werd vanochtend vroeg wakker huilend, heel apart ik moest huilen om mijn opa en oma. Ik mis ze toch nog best ook al is het best lang geleden dat ze zijn overleden.
Ik heb daarna niet meer echt kunnen slapen, dus ben er maar op tijd uitgegaan. En ik ben om half 6 de deur uitgegaan. Heel vroeg maar ik had om 7 uur afgesproken bij CRAN. Dus moest wel. Ik ben met de transmilenio gegaan. Het was nog best druk op de zaterdagochtend. Ik arriveerde om 7 uur bij CRAN, ben nog wel lekker afgezet want betaalde 5000 pesos in plaats van 3500... Stom hoor dat ik een buitenlands accent heb...
Maar goed snel maar weer vergeten.
Ik had mn stijltang en mijn nagellak bij me. Dat alleen al was een heel evenement. Er waren nog twee andere collega´s die ook hun stijltang hadden meegenomen. Het is echt een hit geworden volgens mij haha. Van de kinderen hun haar gestijld en van sommigen hun nagels gelakt. Ze vonden het geweldig, alleen je merkt wel aan de kinderen als er iets gaat gebeuren. Ze zijn echt heel erg druk. Ik heb zelf ook nog even mijn haar staan stijlen. Dat vonden ze ook leuk. We zijn met de bus naar Usaquen gegaan, dit is een wijk wat erg noordelijk licht in Bogotá. Dat was ook leuk, de kinderen kijken hun ogen uit. Ik heb foto´s van ze genomen. En erg gelachen, ook met een meisje gekke bekken zitten trekken, ze moest erg lachen. Altijd leuk als je lachende kinderen ziet. Ik had ook mijn iPod meegenomen. Dat is ook een hotitem hoor. En ze weten er nog raad mee ook. Leuk om te zien. Toen we aankwamen waren er al heel veel mensen. Ieder kind had een padrina of een madrina, ik denk dat wij een voogd noemen, voor een dag. Je ziet alleen maar lachende gezichtjes. Echt schattig. Ook de mensen zijn erg blij. Er kwam een meisje naar me toe en ze vroeg of ik haar madrina wilde zijn, ik zei ja is goed maar ik moest ook foto´s nemen dus dat gaat niet echt samen, ik zei tegen haar voor vandaag heb je dan twee madrinas ik en die andere mevrouw, en toen zei ze: ja maar in CRAN ben jij elke dag mijn madrina toch? Hoe lief is dat!! Dan smelt mijn hart hoor.
Er was een koor wat optrad en ook een klein orkest. Echt zeer leuk gedaan allemaal. Ik heb veel foto´s gemaakt en ook video. Enkele kinderen traden ook op en dat was mooi om te zien joh. Echt bijzonder allemaal. En er was een jongetje die de zangjuf bedankte met hele mooie woorden, en toen kreeg ik tranen in mijn ogen, zo ontroerend.
Er waren ook collega´s die mee stonden te dansen, en ja dat staat op film haha.
Het was om 1 uur afgelopen en de collega´s bedankt en er was een meisje die vroeg of ik weer mee terugging naar CRAN omdat ze dat heel graag wilde. Maar nee ik ging met Marleen lunchen. Dat vond ze wel jammer. Ik zie de kids dinsdag weer :D
We hebben de collega´s bedankt en samen nog even een foto gemaakt onder een bordje van CRAN.
We zijn even naar een centro comercial gegaan en yes eindelijk heb ik ze weer gevonden hoor, de smaragd. Ben er erg blij mee.
We zijn daarna gaan lunchen bij de... ik durf het niet meer te zeggen, maar jullie raden het vast al. Het begint met een M. Erg van genoten en daarna zijn we met de bus naar het zuiden gegaan en we wilden nog naar de film maar Marleen wist niet meer waar we waren dus hebben een bus teruggepakt en dat klopte ook niet dus uiteindelijk de transmilenio gepakt en daar ook weer naar een centrocomercial geweest. Helaas waren de films alleen in het Spaans, dat is niet zo leuk dus hebben we wat gegeten en heel wat gekletst. Genoten van deze avond. Ik wilde naar huis gaan maar dat was echt lastig dus de transmilenio gepakt naar huis en nog een stuk gelopen. Mn voet wilde niet erg meewerken maar het moest. Ik heb het gehaald en was blij dat ik thuis was. Daar waren Nubia en Luna ook. Luna was een beetje ziek, hoop dat ze snel opknapt. Nubia en ik hebben nog heerlijk gekletst en daarna toch maar naar bed, het is al erg laat. Morgenochtend maak ik wentelteefjes klaar.
xxx