07-01-2012 - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Jennifer Schuurmans - WaarBenJij.nu 07-01-2012 - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Jennifer Schuurmans - WaarBenJij.nu

07-01-2012

Door: Jennifer Schuurmans

Blijf op de hoogte en volg Jennifer

07 Januari 2012 | Colombia, Bogotá

YES ik ben weer bij met mijn verhalen, sorry maar met deze dagen is het gewoon wat hectischer. Dat zal bij jullie ook zo zijn denk ik.
Vandaag weer naar CRAN geweest, ja het is echt een CRANweek geworden. Maar allemaal vanuit mijn hartje.
Vandaag waren er weer 2 Nederlanders gekomen om CRAN te zien. Dus ik en Patricia hadden de afspraak om 8 uur staan. Ik kwam er iets over 8en aan en toen zei er iemand iets in het Nederlands tegen mij, en ik had het niet door. Dus ik zo sí. En toen dacht ik oh wacht even met jou heb ik die afspraak staan. Vet dom. Maar goed het was ook zo vroeg nog ;)
Even staan kennismaken en toen heb ik ze mee naar beneden genomen zodat we met Patricia de rondleiding konden doen. Met Patricia is het leuk om te doen omdat zij van alles af weet en het ook duidelijk doet. Dus daar leer ik ook weer van. Ik hoefde niet heel veel te vertalen want ze begrepen het wel. In de winkel hebben ze wat producten gekocht en toen bleek later dat ze de creditcard vergeten waren. Dus op allerlei manier geprobeerd om de betaling te volbrengen maar het lukte niet. Dus uiteindelijk zijn we met zn allen in de auto gestapt en heeft Patricia ons naar een pinautomaat gebracht. Ik had om half 11 een afspraak met Nubia, Juan, Diego en Doña Luz. Maar het was al kwart over 10. En ik was nog steeds in Suba en ik moest naar Bulevar komen (centro comercial) dus ik was een beetje aan het stressen want wilde heel graag met hun mee deze dag. Uiteindelijk was het allemaal gelukt en bracht Patricia ons naar een punt waar ik een taxi kon pakken en hun ergens koffie konden gaan drinken. Ze waren me heel erg dankbaar dat ik voor hun speciaal naar CRAN was gekomen. Gedag gezegd en ik heb geen gebruik gemaakt van de trap maar ben zo de weg over gerend om een taxi aan te houden. Geen zorgen alles is goed gegaan. Ik sprong de taxi en ik knalde alleen de deur een beetje hard dicht, dus die man schork zich rot haha. Ik zei naar Bulevar graag en een beetje snel ;) want heb een afspraak en hij vroeg ja hoe laat dan? ik zo ja om half 11 en het was 11.39 hij zo oh ja nou ja dat valt wel mee. ik dacht nee dat valt niet mee want wil mn trip met hun niet missen. Dus ik zei nee meneer ik moet er echt zijn. Gelukkig was de rit niet al te lang. En ben ik gaan rennen naar de auto. Gelukkig stonden ze er nog, en heb ik alles uitgelegd. Nu snapten ze het.
Het was heerlijk weer en heet!! En ik had twee shirtjes met lange mouwen over elkaar aan, heter kon gewoon niet. En mn zonnebril vergeten... Volgende keer beter.
We waren een beetje rond aan het kijken naar appartementen en we zijn naar de broer van Doña Luz gegaan. Geen idee waar want was zo mijn orientatie kwijt. Maar ergns dicht bij calle 80, dus het westen van Bogotá. Daar koffie gedronken en kennisgemaakt met de broer en zijn gezin. Hij heeft 2 honden maar echt super groot. Heel mooi. Een labrador en een andere soort. En Luna was ook mee, het hondje van Nubia, en zij is heel klein vergeleken die twee honden. Dus die honden waren heel nieuwsgierig maar zij was heel bang, toen heeft ze plast... aaaah vet zielig maar ook wel weer schattig. En buiten waren ze haar ook met sn tweeen aan het besnuffelen. Zo schattig om te zien. We hebben er allemaal om staan lachen.
Daarna zijn we opweggegaan en door de hete zon leek de auto wel een oven geworden zo heet dat het was, en de twee achterste ramen konden niet naar beneden. Dus konden ook niet echt afkoelen door de wind. We zijn eerst door Cota gereden om zo in Chía te komen. Daar hebben we geluncht en oh mama daar moet je eigenlijk ook een keer heen hoor, en doorgereden naar Sopó. En dit MOET je echt zien mama, geen keus. Dit zou je echt geweldig mooi vinden. Daar hebben we een toetje gegeten. Ze hebben daar een winkel La Cabaña heet het en dat is van Alpina. Dus allemaal melk en kaas producten. Nou die toetjes. Ik kon bijna niet kiezen. Ik heb uiteindelijk voor de fresa con crema gekozen (aardbei met slagroom) omdat dat daar traditionele toetje is. En ik wilde iets traditioneels eten. Buiten zitten smullen van onze toetjes. Foto´s volgen op Facebook.
We zijn door naar La Calera gereden. Echt geweldig mooi de natuur. La Calera is niet meer nieuw voor mij maar altijd leuk om er te komen. We hebben daar arepa´s gekocht en nog koffie gedronken. Toen door naar Bogotá. Ik werd thuis gebracht en ik was om half 7 thuis. Ik was moe moe moe. Even genoten van de arepa en toen besloten om mijn verhalen te updaten want het is al weer zo lang geleden.
Ik hoop dat jullie weer kunnen genieten.

Ik ben trouwens ook benieuwd hoe jullie kerst en oud en nieuw hebben ervaren dit jaar... Let me know.

En Andréa: bedankt voor je lieve berichtje.

xxx