Eerste dag werken
Door: jenniferschuurmans
Blijf op de hoogte en volg Jennifer
06 Juli 2011 | Colombia, Bogotá
We zijn eerst naar mijn appartement gegaan zodat ik me even snel kon douchen en andere kleding aan doen, wel zo fijn na drie dagen in dezelfde kleding te hebben gelopen. Om ongeveer 7 uur gingen we weg van hun huis. We hebben een stuk gelopen en hebben ook een stukje gereden in een fietstaxi, Juan Manuel en ik en nog een andere vrouw... Erg krap en Juan Manuel stond half voorovergebukt. Heel normaal volgens mij haha. Nadat ik klaar was met mezelf voorbereiden op de spannende dag gingen we op weg naar de avendia de Boyaca, is een hoofdweg (loopt van Noord naar Zuid) en hebben daar heel lang op een bus moeten wachten die richting CRAN ging. Nu is het totaal niet te vergelijken met onze bussen in Nederland. Die regeling hebben ze niet. Het zijn volgens mij particuliere bussen met de bestemmingen op de voorkant geschreven en in die bus kan je opstappen. Maakt niet uit waar, als je je hand opsteekt dan stopt ie. En ook als je eruit wil maakt niet uit waar, stopt gewoon voor een zijweg. Heel bijzonder om mee te maken. Oh ja en ook een leuke bijkomstigheid, ze rijden heel erg roekeloos. Aangekomen in de wijk Suba hebben we een taxi genomen naar CRAN. Na een paar wegopstoppingen was het gelukt om bij CRAN te komen. Ik werd heel hartelijk ontvangen door Gonzalo, de directeur. En ook door de andere collega's. Zoals Consuelo en Maria Cristina. Mama en Jeannette weten wie ik bedoel :-D
Ik heb eerst een gesprek gehad met Consuelo, erg gezellig. En daarna mocht ik meelopen met Alexandra. Is 24 en heeft een kind van 7... Heel bizar maar waar. En was erg leuk. De kinderen reageerden heel leuk op mij. Wilden opgetild worden, maar dat mocht ik niet doen omdat ze zelf moeten lopen werd mij gezegd. Heb veel met ze gespeeld. Was erg leuk om het eens van een andere kant te zien. Maar wat een gillende en huilende kinderen. Wel leuk hoor maar ook heel vermoeiend. Vooral met het eten. En natuurlijk uittesten he, vooral omdat ik niet goed spaans kan... Haha ach ik kan erom lachen hoor. Het was een zeer geslaagde dag. Film gekeken, popcorn en ijs gegeten. En lekker buiten gespeeld. Erg leuk. En de terugweg ben ik weer opgehaald door Juan Manuel. We zijn wel in de verkeerde bus gestapt omdat deze erg om reed en we moesten nog naar mijn appartement om mijn koffer te pakken zodat ik bij hun kan slapen voor ongeveer 10 dagen, zodat ik niet bij die roommate hoef te zijn... Veel beter. Voel me nu ook meer op mijn gemak.
Morgen moet ik er om half 8 zijn en vertrek van huis om 6.10 uur. Pffff... vroeg maar veel zin in.
Dikke xxx en knuffels
06 Juli 2011 - 06:25
Andréa:
Wat een spannende dag zeg. Lachen dat je schrijft wel vermoeiend, vooral met eten!!! Dat doet mij gelijk denken aan jou en Jeannett tijdens het werk, maar dan tijdens het eten. Was af en toe (voor mij) heel vermoeiend!, maar ook ik genoot van jullie hoor!
Veel plezier en fijne werkdag maar weer. Hoe lang duurt een werkdag? -
06 Juli 2011 - 15:49
Klasien:
Lieve Jennifer,
Zo,n eerste dag een hoop meegemaakt.
Fijn dat je bij hun logeert en dat je hartelijk werd ontvangen.
Vandaag ook een goede dag toegewenst.
Denk heel vaak aan je. Veel succes met alles en tot horens.
Liefs, Mamita
06 Juli 2011 - 17:31
Jeannette:
Leuk je verhaal te lezen. Nou alleen de reis om daar te komen is al een hele ervaring :)
Vroeg opgestaan vandaag dus hopelijk heb je weer een hele leuke dag gehad vandaag! Succes nog. XXX
@ Andrea: Jennifer en ik vermoeiend, hoe kom je erbij?? ;) haha -
07 Juli 2011 - 10:04
Marjolein:
Lieve Jennifer,
Heerlijk dat je zo'n goede eerste dag hebt gehad. Ik vind het geweldig van je dat je na zo'n vermoeiende dag toch de tijd neemt om je belevenissen met ons te delen. Heb net weer met veel plezier je verhaal gelezen. We wensen je vandaag ook weer een goede dag. Heerlijk dat je bij Nubia en Juan Manuel kunt blijven. Je boft met zulke vrienden. Groeten, van ons